You are currently viewing Blokada Smedereva #2 /subota 11.decembar 2021./

Blokada Smedereva #2 /subota 11.decembar 2021./

Nakon prošle subote, kada smo videli da je Smederevo živo i da itekako ima energije, ove subote ponavljamo!
Smederevo drugi put staje solidarno sa celom Srbijom, uz zahtevanje da se povuče sporni Zakon o eksproprijaciji, ali i izmeni Zakon o referendumu. To su dva glavna zahteva od kojih nema odstupanja i koji su bili inicijalna kapisla da građani širom Srbije masovno izađu na ulicu. Tim izlaskom, mi ujedno dižemo glas i protiv stravičnog zagađenja sa kojim se u Smederevu susrećemo!
Naš stav je da je ovo autentični narodni bunt, i da mi kao organizacije moramo stajati uz narod. Bez stranačkih simbola, bez nadmetanja u tome ko će se prikazati kao vođa, bez govorancija, bez obzira na sve razlike koje su međusobno prisutne. Moramo biti solidarni i ujedinjeni u borbi za interes građana Smedereva i Srbije, jer je on iznad svega! Energiju koja se stvorila moramo očuvati i ne smemo dozvoliti da se uzalud prospe.
Blokada će se desiti u subotu, u 14 časova. Što se tiče mesta blokade, mi nećemo izlaziti sa svojim predlozima, jer je, kao i prethodni put, jedna organizacija danas izašla samoinicijativno sa predlogom da to bude raskrsnica kod Duda. Mi to podržavamo, jer ne želimo da unosimo razdor i zbunjenost kod ljudi, ali po ko zna koji put ponavljamo da je potrebno zajedništvo u donošenju odluka, jer to građani od nas očekuju.