You are currently viewing Treća ulična akcija – u tri gradska naselja

Treća ulična akcija – u tri gradska naselja

Pokret Tvrđava je u nastvaku projekta „Podizanje prašine“ koji se realizuje uz podršku organizacije CRTA i njenih partnera, a u okviru inicijative Građani imaju moć, nastavio upoznavanje građana sa problematikom industrijskog zagađenja vazduha.

Treća ulična akcija se istovremeno odvijala u tri mesne zajednice, odnosno na području Leštara, Carine i Senjaka. Aktivisti su na terenu razgovarali sa sugrađanima o svim raspoloživim podacima i analizama merenja kvaliteta vazduha i zdravstvenog stanja stanovništva koje nedvosmisleno upućuju na činjenicu da Smederevo, konstantno trpi i posledice industrijskog zagađenja, a da se tome u zimskim mesecima pridružuju i svi negativni uticaji po životnu sredinu i zdravlje ljudi usled grejne sezone. Svoja mišljenja i sugestije građani su iskazali i popunjavnjem upitnika, a nastavljena je i akcija „1000 otisaka“ radinačkom prašinom.

„Podizanje prašine“ narednih nedelja ulazi u završnicu i aktivisti Pokreta Tvrđava su, poučeni iskustvima u radu na terenu i evidentno velikom zainteresovanošću javnosti za ova pitanja, odlučili da do kraja meseca, prvobitno planirani broj akcija, ukoliko vremenske prilike to budu dozvolile, povećaju tako što će obići i nekoliko seoskih sredina.