You are currently viewing Koordinator Tvrđave izabran u program Međunarodnih lidera

Koordinator Tvrđave izabran u program Međunarodnih lidera

Koordinator Pokreta Tvrđava Nikola Kolja Krstić, izabran je u program Međunarodnih lidera ((IVLP) i tim povodom će boraviti u Americi tri nedelje, gde će predstavljati Srbiju, zajedno sa kolegama iz drugih zemalja Evrope. Tema je životna sredina i klimatske promene. Krstić će održati sastanke sa predstavnicima Stejt departmenta, Kongresa, EPA (američka Agencija za zaštitu životne sredine), predstavnicima lokalnih samouprava u Vašingtonu, Majamiju, San Dijegu, nekoliko univerziteta, kao i sastanke sa nekoliko kompanija i međunarodnih fondova.

Reč je o prestižnom programu koji organizuje američki Stejt department, a čiji su polaznici, između ostalih, bili i Margaret Tačer, Indira Gandi i Vili Brant, i uz njih veliki broj predsednika, premijera i ministara širom sveta.

Ono što će biti fokus našeg boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, će biti ukazivanje na ekološki kriminal koji razara Srbiju, ali i skretanje pažnje na sve veće prisustvo Kine u Srbiji i na Balkanu, koje se ogleda u velikom zaduživanju u katastrofalnim ekološkim posledicama.

Leave a Reply